collega's

aan het woord

Maak kennis met onze collega’s

Je zou ze zomaar elke dag tegen kunnen komen op school: jonge docenten net van school, zij-instromers vanuit de beroepspraktijk, specialisten op gebied van leerlingbegeleiding en loopbaanontwikkeling, de manager die een team aanstuurt of professionals op gebied van rooster/examinering/HRM etc.

Maak hieronder alvast kennis met een paar van onze collega’s:

Menno houdt ervan om mensen te helpen en problemen op te lossen. Iets wat hij goed kwijt kan in zijn functie als specialist onderwijslogistiek. “Sinds ik bij Aventus werk, ben ik tot het besef gekomen dat werk ook heel leuk kan zijn. Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk en de weken vliegen echt voorbij.”

Patricia wilde haar hele leven al advocaat worden. Of kinderboekenschrijfster. Toch kwam ze vijftien jaar geleden in het onderwijs bij Aventus terecht. Ze begon bij de studentenadministratie en groeide door tot marketingcommunicatiemedewerker. Nu schrijf ik over en voor studenten: mijn liefde voor verhalen kan ik dus zeker kwijt in mijn huidige werk.”

Tot twee jaar terug was Marinus leidinggevende bij de scouting. “Ik zat zelf van kleins af aan al bij de scouting. Ik maakte daar vrienden, bleef hangen en kwam tot de ontdekking dat ik het begeleiden van jongeren ook leuk vind. Het gaf me enorm veel energie. Dit was dan ook het moment dat ik wist: hier wil ik in mijn verdere loopbaan iets mee doen.”

Het leek Edith altijd al leuk om haar kennis als verpleegkundige over te brengen op anderen. En dus waagde ze de sprong: ze solliciteerde als docent Verpleegkunde bij Aventus. Met succes! Als docent leert ze nu onze studenten de kneepjes van het vak. “De enthousiaste reacties van studenten bevestigen dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

Al van kleins af aan wilde Maaike alles, maar dan ook echt alles weten. “Toen ik vier jaar oud was, gingen we met de familie op vakantie. Ik zat toen bij mijn oom in de auto en bleef constant vragen stellen, over van alles. Hoe zit dit en hoe werkt dat? Hij werd echt gek van me”, lacht Maaike. Die nieuwsgierigheid kan ze erg goed kwijt in haar werk als senior adviseur leren en ontwikkelen

Studenten die écht enthousiast worden van een les die je ontwikkelt. Dat is waar je het voor doet, toch? Dat vindt Kristel nou ook. Ze werkte 20 jaar als verloskundige toen ze besloot om het roer om te gooien. Ze ging van de ouderenzorg naar de ICT en kwam uiteindelijk als docent Verpleegkundige in opleiding bij Aventus terecht. “Ik leer en mag tegelijkertijd onze studenten helpen groeien.”

Biologie is in deze wereld van klimaatrampen actueler dan ooit. Lucy heeft een enorme drive om haar leerlingen met een kritische blik de maatschappij in te sturen. “Biologie raakt zoveel aspecten van het leven. Ik verwerk daarom altijd de actualiteit in mijn lessen en spoor leerlingen aan zelf na te denken over soms ethische vragen.”

Om bij Aventus te komen, reist Dennis 2 uur en 40 minuten met het openbaar vervoer, enkele reis. Zijn insteek was dan ook om hier een jaartje te werken en dan iets anders te zoeken. “Maar op dit moment zit ik alweer in mijn zesde jaar. Dat zegt denk ik wel genoeg: ik heb het enorm naar mijn zin. Aventus voelt voor mij als één grote familie. De sfeer is heel fijn en gemoedelijk.”

Ellen werkte eerst op het hbo, maar maakte de switch naar het mbo. “Ik zocht een uitdagende baan, verandering en innovatie. Een onderwijsfunctie met echte aansluiting op het werkveld. Nu ben ik als teammanager de verbinder tussen onze opleidingen en de praktijk, en tussen het mbo en het hbo of middelbaar onderwijs. Het is één groot avontuur.”

Annelies werkt sinds 2002 bij Aventus. Ze zat ongeveer tien jaar lang in hetzelfde team, maar op een gegeven moment was het tijd voor een nieuwe stap. “Ik houd heel erg van zekerheid. Als ik het ergens naar mijn zin heb, waarom zou ik dan verder kijken? Maar ik merkte aan alles dat het tijd was om een nieuwe uitdaging aan te gaan en me verder te ontwikkelen. Dat kon gelukkig!”

 Hoewel Floor van oorsprong maatschappelijk werker is, was ze toch geïnteresseerd toen er een functie voor een begeleidingsklas vrijkwam. Inmiddels werkt ze als docent en teamcoördinator bij Autotechniek. “Die combinatie is heel gaaf: je weet wat er speelt in de klas, maar mag ook coördineren, ontwikkelen en lijnen uitzetten binnen het team.

Twintig jaar geleden werkte Schelte nog als hr-medewerker bij een uitzendbureau. Hij kwam uiteindelijk bij Aventus terecht, waar hij al lerende docent werd. “Aventus gaf mij het vertrouwen en zette me voor de klas. Ze gaven me alle tools die ik nodig had om docent te worden. Hierdoor ben ik enorm gegroeid. In mijn werk als docent, maar ook als persoon.”