Management

Management

Gaat jouw hart sneller kloppen van leidinggeven in het onderwijs? En heb je al ervaring als leidinggevende? Kom werken bij Aventus! We staan te springen om goede leiders zoals jij. Je kunt hier leidinggeven aan: Onderwijsteams, diensten en projecten en programma’s.

We hebben regelmatig vacatures voor teammanagers,  teamleiders, projectleiders en managementtrainees. We zorgen ervoor dat je je (nieuwe) rol goed kunt uitvoeren en geven je mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Leren doe je bij Aventus elke dag: met en ván elkaar. Dat geeft energie, focus en richting aan de manier waarop we onze collega’s willen coachen en begeleiden.

Deze punten kenmerken onze leidinggevenden:

Leiderschap betekent eigenaarschap faciliteren en ruimte geven aan je collega’s, zodat zij hun werk goed kunnen doen. Dit begint bij het geven van duidelijke richtingen en kaders. Het is jouw taak om het team zo te coachen dat ze mooie onderwijsproducten en -diensten voor onze studenten kunnen realiseren.

Verbeteren en goede resultaten halen lukt alleen als we samenwerken: binnen en buiten de school. Onze leidinggevenden verbinden collega’s in onze teams, sectoren, diensten en zoeken het contact buiten de schoolmuren. Dat vraagt om een goed oog voor kansen: welke resultaten willen we bereiken? Wat kunnen we van elkaar leren? En wat is daarvoor nodig? Weten wanneer je in moet springen of je er juist buiten moet houden: dat is leiderschap.

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Als leidinggevende maak je fouten binnen je team bespreekbaar zodat we leren en blijven verbeteren. Maar je reflecteert ook op je eigen rol in je team en met collega-leidinggevenden. Wat voeg jij toe? Waar loop je voor weg? Wat ga je aan? Wat heeft jouw team nodig? Heb het erover met elkaar!

Lange tijd had Anouk in haar hoofd dat ze iets al perfect moest kunnen voordat ze ergens aan begon. Toen ze teammanager werd, leerde ze dat dat helemaal niet hoeft. “Iedereen heeft op elke plek iéts te bieden. Daarnaast hoef je niet vanaf het begin alles te kunnen: je leert steeds wat bij en daardoor blijf je groeien. Welke functie je ook doet, iedereen heeft ontwikkelpunten en niemand is perfect.”

Astrid begon haar loopbaan als IT’er en werkte jarenlang met veel plezier in de ICT. Totdat ze toe was aan een nieuwe uitdaging en verbreding van haar werk. Er kwam een toffe bedrijfsvoeringsfunctie vrij in Apeldoorn, bij Aventus. Ideaal, want Astrid woont in de buurt. “Zo rolde ik dus het onderwijs in. Toen ik voor mijn eerste gesprek de school in liep, viel mijn mond open van verwondering: Aventus is een maatschappij in het klein. Je kan hier alles vinden.”

Esther werkt al sinds 2001 bij Aventus: ze vervulde verschillende functies en is nu projectleider bij het loopbaancentrum. Een baan die echt bij haar past. “Ik ben een kartrekker en zit nu in een fase waarin dat ook goed past. Ik kan nu leuke dingen doen waarmee ik ervoor zorg dat studenten alles krijgen wat ze nodig hebben om zich te ontwikkelen.”

Een kleine tien jaar geleden kwam Ellen als interim-manager bij Aventus binnen. Na twee jaar verloor ze haar hart aan de organisatie en besloot ze langer te willen blijven. En dus solliciteerde ze als lid van het college van bestuur. “Het is een enorm warme organisatie. Iedereen staat voor je klaar en wil je helpen. Ik voelde me er vanaf het eerste moment ongelofelijk welkom.”

Sinds zijn 23e werkt Petjo al in het middelbaar beroepsonderwijs. Hij begon als stagiair, werd docent, coördinator, vervolgens manager en groeide uiteindelijk door tot sectordirecteur Creatieve Industrie. “De eerste keer dat ik manager kon worden, weigerde ik. Daar had ik echt geen zin in. Tot ik me bedacht dat ik altijd vond dat ik het beter wist. Dan moest ik dat ook maar eens laten zien.”

Ellen werkte eerst op het hbo, maar maakte de switch naar het mbo. “Ik zocht een uitdagende baan, verandering en innovatie. Een onderwijsfunctie met echte aansluiting op het werkveld. Nu ben ik als teammanager de verbinder tussen onze opleidingen en de praktijk, en tussen het mbo en het hbo of middelbaar onderwijs. Het is één groot avontuur.”