vak-

gebieden

Vakgebieden

Wij zijn Aventus, een school voor het middelbaar beroepsonderwijs, nieuwkomersonderwijs en volwassenenonderwijs (vavo) met locaties in de stedendriehoek Apeldoorn (hoofdlocatie), Deventer en Zutphen. We leiden onze studenten op zodat ze een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de regionale arbeidsmarkt. Dit doen wij met onze ruim 1000 collega’s. Wil jij ook bijdragen aan ons onderwijs? Verken dan de diverse mogelijkheden bij Aventus.

MBO onderwijs
Aventus Lyceum (VAVO)
Dienstverlening & Beleid
Management
Participatiebanen
Stage

Biologie is in deze wereld van klimaatrampen actueler dan ooit. Lucy heeft een enorme drive om haar leerlingen met een kritische blik de maatschappij in te sturen. “Biologie raakt zoveel aspecten van het leven. Ik verwerk daarom altijd de actualiteit in mijn lessen en spoor leerlingen aan zelf na te denken over soms ethische vragen.”

Testimonials_Website_Dennis

Docent metaaltechniek

Om bij Aventus te komen, reist Dennis 2 uur en 40 minuten met het openbaar vervoer, enkele reis. Zijn insteek was dan ook om hier een jaartje te werken en dan iets anders te zoeken. “Maar op dit moment zit ik alweer in mijn zesde jaar. Dat zegt denk ik wel genoeg: ik heb het enorm naar mijn zin. Aventus voelt voor mij als één grote familie. De sfeer is heel fijn en gemoedelijk.”

Testimonials_Website_Ellen

Teammanager Creatieve Industrie

Ze werkte eerst op het hbo, maar maakte de switch naar het mbo. “Ik zocht een uitdagende baan, verandering en innovatie. Een onderwijsfunctie met echte aansluiting op het werkveld. Nu ben ik als teammanager de verbinder tussen onze opleidingen en de praktijk, en tussen het mbo en het hbo of middelbaar onderwijs. Het is één groot avontuur.”