Dennis

‘Ik vind het belangrijk dat studenten goed in hun vel zitten’

Om bij Aventus te komen, reist Dennis 2 uur en 40 minuten met het openbaar vervoer, enkele reis. Zijn insteek was dan ook om hier een jaartje te werken en dan iets anders te zoeken. “Maar op dit moment zit ik alweer in mijn zesde jaar. Dat zegt denk ik wel genoeg: ik heb het enorm naar mijn zin. Aventus voelt voor mij als één grote familie. De sfeer is heel fijn en gemoedelijk.”


Dennis vindt het belangrijk dat studenten plezier maken en dat ze zich in een veilige leeromgeving bevinden. “Als je zelf goed in je vel zit, dan straal je dat uit en draag je dat over op studenten”, vertelt hij. Hij past dit dan ook dagelijks toe op de Technicampus in Deventer waar hij theorielessen geeft voor verschillende opleidingen. Zo geeft hij BBL-studenten vakken als rekenen en natuurkunde en staat hij één dag per week voor de klas in Apeldoorn. Hier geeft hij BOL-studenten les in 3D-tekenen en helpt hij ze met de basisvaardigheden voor metaaltechniek.

één grote familie

Aventus is een grote onderwijsinstelling, maar ondanks dat voelt Dennis zich er erg thuis. “Het voelt echt als één grote familie, maar dan ieder met hun eigen afdeling. Zo werk ik in een team van ongeveer 35 docenten. Onze afdeling wordt ook wel de MEI genoemd: Metaal-, Elektro- en Installatietechniek. En binnen die afdeling ken ik iedereen. Als je iemand tegenkomt, maak je gezellig een praatje.”

Naast de collega’s merkt Dennis ook dat zijn werkgever erg betrokken is. “Mijn teamleider komt regelmatig langs om even te kijken hoe het gaat, al is het maar even zijn gezicht laten zien in de klas. Het zijn de kleine dingetjes die laten zien dat Aventus naar je omkijkt.”

Blijven ontwikkelen

Naast zijn werk, blijft Dennis doorleren. “Vroeger dacht ik dat ik tot aan mijn pensioen bij mijn eerdere werkgever zou werken, ondertussen weet ik wel beter. Ik zeg tegen mijn studenten ook altijd: ga leren, ga wat doen. Ik neem mezelf dan als voorbeeld: ik ben namelijk ook continu bezig met cursussen en trainingen. Zo blijf ik binnen Aventus leren en grijp ik mijn kansen.”

“Die ruimte is er ook volop”, gaat Dennis verder. “Elk jaar doe ik er wel weer een nieuwe cursus of training bij. Zo heb ik een training voor 3D-tekenen, gesprekvoering en kindermishandeling gedaan. Erkenning van kindermishandeling, dat vind ik heel belangrijk. Je moet als docent een radar op je neus hebben. Ik vind het belangrijk dat het goed gaat met de studenten en ze school zien als een prettige en veilige omgeving.”

“Om een voorbeeld te geven: laatst had ik een leerling in de klas die normaal erg vrolijk uit zijn ogen kijkt, maar die dag keek hij een beetje down. Daar hoef je als docent niks mee te doen, maar zo ben ik niet”, legt Dennis uit. “Dus ik nam hem mee de gang op. We hebben even gepraat en hij bleek die dag inderdaad niet zo lekker in zijn vel te zitten. De pijn kan ik dan misschien niet weghalen, maar ik kan wel laten zien dat ik er voor hem ben en dat ik hem die dag gewoon even zijn gang laat gaan. Dat zijn fijne momenten tijdens mijn werkdag!”