MBO

Onderwijs

Werken in het mbo

We zijn trots op onze beroepsopleidingen! En we hebben enorme bewondering voor al onze studenten en collega’s die dagelijks het maximale uit zichzelf halen. Verbinden, het avontuur opzoeken en inspireren: daar dragen wij graag ons steentje aan bij! Wil je ook elke dag het verschil maken? Lees hieronder hoe collega’s dat doen bij onze sectoren: Economie & Handel, Zorg & Welzijn, Techniek & Mobiel, Creatieve Industrie en MBO basis

Wat heb je daarvoor nodig?

Om aan de slag te gaan in het onderwijs, heb je de juiste papieren en diploma’s nodig. In het mbo-werkveld moet je bijvoorbeeld een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben als je bij ons komt werken. Wat we nog meer van je vragen, lees je op de pagina over de benoembaarheidseisen.  

Testimonials_Website_Edith

Docent in opleiding

Het leek Edith Scheerman altijd al leuk om haar kennis als verpleegkundige over te brengen op anderen. En dus waagde ze de sprong: ze solliciteerde als docent Verpleegkunde bij Aventus. Met succes! Als docent leert ze nu onze studenten de kneepjes van het vak. “De enthousiaste reacties van studenten bevestigen dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

Testimonials_Website_Dennis

Docent metaaltechniek

Om bij Aventus te komen, reist Dennis 2 uur en 40 minuten met het openbaar vervoer, enkele reis. Zijn insteek was dan ook om hier een jaartje te werken en dan iets anders te zoeken. “Maar op dit moment zit ik alweer in mijn zesde jaar. Dat zegt denk ik wel genoeg: ik heb het enorm naar mijn zin. Aventus voelt voor mij als één grote familie. De sfeer is heel fijn en gemoedelijk.”

Testimonials_Website_Ellen

Teammanager Creatieve Industrie

Ze werkte eerst op het hbo, maar maakte de switch naar het mbo. “Ik zocht een uitdagende baan, verandering en innovatie. Een onderwijsfunctie met echte aansluiting op het werkveld. Nu ben ik als teammanager de verbinder tussen onze opleidingen en de praktijk, en tussen het mbo en het hbo of middelbaar onderwijs. Het is één groot avontuur.”

Testimonials_Website_Marinus

docent elektrotechniek

Tot twee jaar terug was Marinus leidinggevende bij de scouting. “Ik zat zelf van kleins af aan al bij de scouting. Ik maakte daar vrienden, bleef hangen en kwam tot de ontdekking dat ik het begeleiden van jongeren ook leuk vind. Het gaf me enorm veel energie. Dit was dan ook het moment dat ik wist: hier wil ik in mijn verdere loopbaan iets mee doen.”

Testimonials_Website_Floor

docent autotechniek

 Hoewel ze van oorsprong maatschappelijk werker is, was ze toch geïnteresseerd toen er een functie voor een begeleidingsklas vrijkwam. Inmiddels werkt ze als docent en teamcoördinator bij Autotechniek. “Die combinatie is heel gaaf: je weet wat er speelt in de klas, maar mag ook coördineren, ontwikkelen en lijnen uitzetten binnen het team.

Testimonials_Website_Schelte

docent veiligheidsacademie

Twintig jaar geleden werkte Schelte nog als hr-medewerker bij een uitzendbureau. Hij kwam uiteindelijk bij Aventus terecht, waar hij al lerende docent werd. “Aventus gaf mij het vertrouwen en zette me voor de klas. Ze gaven me alle tools die ik nodig had om docent te worden. Hierdoor ben ik enorm gegroeid. In mijn werk als docent, maar ook als persoon.”