Schelte

‘In mijn Aventus-tijd heb ik mezelf al enorm ontwikkeld’

Twintig jaar geleden werkte Schelte nog als hr-medewerker bij een uitzendbureau. Hij kwam uiteindelijk bij Aventus terecht, waar hij al lerende docent werd. “Aventus gaf mij het vertrouwen en zette me voor de klas. Ze gaven me alle tools die ik nodig had om docent te worden. Hierdoor ben ik enorm gegroeid. In mijn werk als docent, maar ook als persoon.”


Schelte vindt het belangrijk dat hij zich kan blijven ontwikkelen. “Ik heb altijd al willen groeien in de breedte, groeien door kennis. Jezelf blijven uitdagen door meer te leren. Als ik een training zie die me interessant lijkt, grijp ik die dan ook met beide handen aan. Mijn rugzak met kennis en ervaring is tijdens het werken bij Aventus sterk gegroeid en dat is wat ik zocht in een baan.”

“De Aventus Academie is echt top, daar zit zo’n groot aanbod aan goede trainingen”, legt Schelte uit. “Ik ben begonnen als instructeur en kreeg allemaal cursussen aangeboden om door te groeien. Zo ben ik begonnen met de pabo en ben ik doorgegroeid naar tweedegraads docent. Dat heeft Aventus allemaal geregeld.”

Van instructeur naar senior docent

Schelte werkte hiervoor op een uitzendbureau waar Aventus een klant van hem was. “Ik plaatste weleens personeel bij ze. Wegens de komst van mijn zoontje wilde ik minder gaan werken. En toen heb ik gekscherend tegen de hr-medewerker van Aventus gezegd: als ik niet aan deze kant van de tafel kan zitten, wil ik wel aan de andere kant zitten. Nou, de rest is geschiedenis!”

Als docent bij de Veiligheidsacademie werkt Schelte binnen het domein maatschappij. Hij geeft daar de vakken loopbaan en Nederlands. Als senior docent is hij ook verantwoordelijk voor taken als examinering, roostering en andere onderwijsgerelateerde taken. Zo heeft hij invloed op de gang van zaken binnen Aventus. “Ik vind mijn werk ontzettend leuk. Ik kan ook nog steeds ontroerd raken als studenten zich heel erg inzetten en daardoor het beste in zichzelf naar boven halen. Ze hebben vaak op het voortgezet onderwijs gehoord dat ze minder goed zijn of minder goed kunnen leren, maar ik zie juist hun ontwikkeling. Dat vind ik prachtig.”

Leerzame, maar ook gezellige schooltijd

Hoe cliché het ook klinkt, volgens Schelte is geen dag hetzelfde. “Ik geef les aan studenten met een gemiddelde leeftijd van 16 jaar. Dat is een hele dynamische doelgroep. Het houdt je echt jong van geest. Ik ga dan ook vrijwel elke dag fluitend naar mijn werk. Het is bijna schandalig dat ik ervoor betaald krijg.”

“De sfeer vind ik gezellig in het mbo. Als ik met mijn kinderen door de stad loop, zijn er altijd studenten die mij groeten. Mijn zoons en dochters zitten op het voortgezet onderwijs en moeten er niet aan denken om een docent te groeten die ze in de stad tegenkomen, zij hebben die band helemaal niet. Ik vind het juist belangrijk dat een student terugkijkt op een leerzame, maar ook leuke schooltijd.”