Floor

‘Coördineren, ontwikkelen en voor de klas staan: die combi past bij me’

Floor leerde Aventus al op jonge leeftijd kennen: haar moeder werkte er namelijk. Hoewel ze van oorsprong maatschappelijk werker is, was ze toch geïnteresseerd toen er een functie voor een begeleidingsklas vrijkwam. Inmiddels werkt ze als docent en teamcoördinator bij Autotechniek. “Die combinatie is heel gaaf: je weet wat er speelt in de klas, maar mag ook coördineren, ontwikkelen en lijnen uitzetten binnen het team.”


Floor merkte na een tijdje bij een begeleidingsklas te hebben gewerkt dat ze meer haar ei kwijt wilde in de organisatie. “Ik had eigenlijk nooit gedacht dat het docentschap iets voor mij zou zijn, totdat mijn toenmalige teammanager erover begon. Ik keek bij collega’s mee en besloot in het diepe te springen: dankzij Aventus kon ik mijn onderwijsbevoegdheid halen bij Windesheim”, vertelt ze. Toen ze die bevoegdheid eenmaal binnen had, ging ze aan de slag als invaller bij Autotechniek niveau 2. “Het was eigenlijk een tijdelijke functie, maar ik veroverde een plekje in het team. Uiteindelijk stopte ik bij de begeleidingsklas.”

Samen bouwen aan de opleiding

In de afgelopen jaren groeide Floor steeds meer in de organisatie. Ze geeft les en werkt nu ook al een tijdje als teamcoördinator. The best of both worlds dus: binding met de lespraktijk, maar ook mee mogen denken over de ontwikkeling van het onderwijs. “In deze combinatie weet ik alsnog precies wat er speelt in de klassen, dat is erg fijn. De studentendoelgroep past echt bij me: de (vooral) jongens op de opleiding zeggen waar het op staat. Dat werkt heel prettig, lekker rechttoe rechtaan!”

Ook als team ergens aan werken geeft haar veel voldoening. “We bouwen samen aan de opleiding om ‘m beter te maken. Om ook sámen beter te worden. Dat geeft ontzettend veel energie. En ik hou ervan dingen te structureren en te ordenen. Die kracht kan ik daar goed in kwijt.”

Vrijheid om nieuwe dingen te proberen

Floor typeert de sfeer binnen Aventus als open, enthousiast en vrij. “Ik voel me prettig binnen Aventus en heb altijd zin om aan het werk te gaan. We zijn een soort kleine community, een mini-Aventusdorp. Ik kan mezelf zijn en stimuleer die veiligheid ook erg in mijn lessen. Daarnaast krijgen we veel vrijheid om keuzes te maken en nieuwe dingen te proberen.” Ook naast haar werk ontwikkelt ze zich. “Laatst heb ik een coachingstraject gevolgd”, aldus Floor. “Ik leerde veel over mezelf, samenwerken met collega’s en anderen aansturen. Hoe beïnvloed je elkaar? Hoe stuur je elkaar goed aan? Ik kreeg superfijne praktische handvatten die ik meteen kan inzetten om de vertrouwensband binnen ons team te versterken.”

Die afwisseling is fijn, aangezien Floor houdt van veranderingen op z’n tijd. “Ik kan niet heel lang hetzelfde doen. Ik denk steeds: wat komt er op mijn pad en wat vind ik leuk? Binnen Aventus werkt dat tot nu toe perfect. Hoe leuk is het dat ik binnenkwam met een totaal ander diploma, en een hele reis binnen de organisatie heb gevolgd om te kijken wat het me brengt? Ik wil hier voorlopig nog heel lang blijven!”