Benoembaarheids-

eisen

Eisen docent

Word je onze nieuwe collega-docent? Leuk! Je moet dan aan een aantal dingen voldoen volgens de Wet educatie en beroepsonderwijs (WEB): 

  • Je hebt een getuigschrift van de lerarenopleiding voor het voortgezet onderwijs of van de universitaire lerarenopleiding. Je hebt dan een eerste- en tweedegraads formele lesbevoegdheid voor een specifiek vak.
  • Je hebt een afgeronde hbo-bachelor en het Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG).

We kunnen je ook tijdelijk benoemen als docent. Dat kan alleen als:

  • je een ander diploma van een hbo- of wo-opleiding hebt (inclusief de pabo). Je kunt dan maximaal 2 jaar als docent werken. In deze periode volg je naast je werkzaamheden als docent een opleidingstraject waarin je je PDG behaalt: daarmee kun je namelijk blijvend aan de slag als docent.

Wil je naast je huidige beroep een aantal uren per week lesgeven? Word gastdocent bij Aventus! We zijn altijd op zoek naar mensen uit het werkveld die onze studenten een kijkje in de praktijk kunnen geven. Je geeft dan maximaal 6 uur in de week les onder begeleiding van een docent met een onderwijsbevoegdheid: je hebt er dan zelf geen nodig. 

Eisen instructeur

Instructeur worden bij Aventus? Klinkt goed! Je moet dan aan een aantal dingen voldoen volgens de Wet educatie en beroepsonderwijs (WEB): 

  • Je hebt minimaal een afgeronde beroepsopleiding op mbo-4-niveau en je hebt de opleiding mbo-instructeur behaald. Dit is een eenjarig scholingstraject waarin je pedagogisch didactische vaardigheden leert en je bijschoolt in generieke vakken.
  • Je hebt een Associate Degree Onderwijsondersteuner.

Zij-instromer

Werk je in de beroepspraktijk? En wil je je kennis en prakijkervaring overbrengen aan studenten? Dat kan! Als zij-instromer geef je een waardevolle bijdrage aan onze praktijkgerichte opleidingen. Dat kan als hybride docent, dan blijf je naast je docentwerk ook in het werkveld werken, maar je kunt ook de volledige overstap naar het onderwijs maken.  
We kunnen je tijdelijk benoemen als docent als je een diploma van een hbo- of wo-opleiding hebt, anders dan een lerarenopleiding. Je kunt dan maximaal 2 jaar als docent werken. In deze periode volg je een opleidingstraject waarin je je PDG behaalt: daarmee kun je namelijk écht aan de slag als docent!

Je kunt als zij-instromer scholingssubsidie van de overheid krijgen. Wil je weten of je aan de subsidievoorwaarden voldoet? Kijk dan op de site van DUO.