Monique

‘Ik hou wel van een beetje reuring’

Van de ene meeting in de andere: als teamleider van de studentadministratie is Monique de Korte iedere dag van alles aan het regelen. Daarnaast is ze ook nog actief in werkgroepen, projectgroepen en het MT-STA. “Ik word blij van samenwerken. En toevallig mag ik dat dan ook nog eens met heel fijne en leuke collega’s doen!”


Al een aardig tijdje geleden startte Monique haar Aventus-avontuur. Plek voor plek hopte ze door de organisatie om uiteindelijk uit te komen bij de functie van teamleider studentadministratie. Hier is ze verantwoordelijk voor alle processen rondom aanmelden, inschrijven en de studentgegevens. “Ik hou van afwisseling”, vertelt Monique. “Sinds het begin ben ik al verbonden met de administratie, maar ik ben heel blij dat ik om de zoveel tijd een andere rol heb mogen vervullen. Er vonden ook andere veranderingen plaats, zoals fusies en de komst van nieuwe systemen. Zo blijft het werk uitdagend.”

Monique is eigenlijk een beetje per ongeluk in het onderwijs gerold. “Ik kwam van mijn opleiding af en zag een vacature op een school”, lacht Monique. “Zo simpel kan het zijn!” Gelukkig bleek dit toch een match made in heaven, want Monique is niet meer uit het onderwijs vertrokken: “Het mbo is echt heel erg leuk. Op onze school lopen zóveel verschillende types rond. Het is nooit saai.”

Verandermanagement

Monique is een echte multitasker. “Maar niet vrijwillig, hoor. Ik kan gewoon niet zo goed ‘nee’ zeggen. Ik vind heel veel leuk, waardoor ik heel veel wil en waardoor ik dus wel moét multitasken. Ik hou wel van een beetje reuring.” Naast haar full-timewerk en gezin is ze ook nog bezig met een studie: Een aantal jaar geleden startte Monique aan de bachelor Verandermanagement en volgend jaar hoopt ze het papiertje in ontvangst te mogen nemen. “Het was mijn eigen idee om nog een bachelor te doen. Ik wilde mijn eigen kennis en kunde verbreden. Aventus heeft me ook echt aangemoedigd. We vinden het hier belangrijk om onszelf te blijven ontwikkelen en daar krijgen we de mogelijkheid voor.”

Mijn team

“Mijn dag begint altijd bij het koffiezetapparaat”, grapt Monique. “Omdat ik vaak in overleggen zit, vind ik het belangrijk om aan het begin van de dag een rondje langs mijn team te maken. Ik probeer sowieso iedere dag tijd te maken om op de afdeling te zijn, maar dat lukt helaas niet altijd. Mijn team weet gelukkig dat ze ook altijd mogen binnenlopen als ik in mijn kantoor zit.”

Wat het leukste is aan het werken bij Aventus? “De collega’s, de afwisseling in werkzaamheden en er samen voor zorgen dat alle studenten op de juiste opleiding worden ingeschreven. Aventus is een heel fijne organisatie om voor te werken.”

Aventus mee naar huis

Niet alleen op de werkvloer, maar ook bij haar thuis is Aventus onderwerp van gesprek. Haar oudste dochter is net afgestudeerd in Apeldoorn en haar jongste dochter begint na de zomer in Deventer. “Ik zag mijn dochter bijna nooit op school, hoor. Het is leuk om als ouder ook de ‘andere’ kant te zien.  Mijn dochters weten waar ik werk en ik weet waar zij op school zitten. Dat levert natuurlijk leuke gesprekken op aan de eettafel.”