Evelyn

‘Twee dromen najagen: het kan’

Evelyn is docent Nederlands en doet daarnaast veel extra dingen binnen het team van Retail & Ondernemerschap van Aventus. Daarnaast is ze lid van de examencommissie. Fijn, want op die manier kan ze echt wat voor de sector betekenen. Ze krijgt zelfs de ruimte om naast haar onderwijsbaan aan een andere droom te werken: “Hét voorbeeld dat we bij Aventus in mogelijkheden denken.”


Naast dat Evelyn een B&B aan het opzetten is, wilde ze graag bij Aventus blijven werken. “Het is een fijne werkplek en ik blijf graag iets betekenen voor het onderwijs. Dat is namelijk zo waardevol!” In haar lessen doet ze dat door interactief aan de slag te gaan. “Ik geef veel doe-opdrachten. Dat zorgt meteen voor goed contact met mijn studenten, ook als ik online lesgeef.”

Continu in beweging

Het leukste aan het onderwijs? “De constante ontwikkeling van studenten en van jezelf. Je bent altijd bezig met mensen en bedrijven uit het échte leven, dat daagt je continu uit. Naast het lesgeven heb je de mogelijkheid om ook wat voor de sector te betekenen.” Zo zit Evelyn ook in de examencommissie en begeleidt ze haar collega’s. “Collega-begeleiding wordt steeds belangrijker in ons jonge team. Zo begeleid ik mijn opvolger en doe ik lesbezoeken bij andere nieuwe collega’s. Je hoort weleens dat docenten snel in het diepe gegooid worden, maar hier kunnen we op elkaar terugvallen.”

Dat ervaart ze zelf ook. “We hebben een open-deurbeleid. Of je nou met de teammanager, iemand van de administratie of iemand van de directie praat, het is gewoon ontspannen en relaxed. Dat maakt het werken heel prettig. Iedereen staat open voor verandering en denkt mee. Collega’s maken het werk extra leuk. En ik werk graag mee aan wat we de afgelopen vijf jaar hebben opgebouwd binnen de opleiding en de sector: daar liggen nog veel kansen. 

Ruimte voor je dromen

Dat ze haar twee dromen nu kan combineren, is echt een uitkomst, vervolgt Evelyn. “Je krijgt bij Aventus echt de ruimte om te doen wat je graag wilt. Maar ook in andere gevallen kun je altijd input geven en ideeën delen. De teammanagers staan voor veel open en wakkeren je enthousiasme aan: dat helpt.”

Zo sprak ze laatst een bemiddelaarspartij in de buurt van Málaga, waar ze haar B&B aan het opstarten is. “Die man had het over bootcamps voor studenten die naar Málaga gaan om daar tijdelijk voor bedrijven te werken. Dat past mooi in ons retailgebied. En buitenlandervaring is altijd goed, dus daar word ik dan wel enthousiast van. Zoiets zou ik best willen opzetten. Als ik dat voorstel, kijken we er serieus naar.”