Con Tong

‘Samenwerken is de kracht van Aventus’

Hij is pas 30, en toch loopt Con-Tong al 13 jaar rond op Aventus. Naast dat hij zich bezighoudt met het ontwikkelen van rapportages, is Con-Tong actief bij de personeelsvereniging én haakt hij aan bij activiteiten van Aventus Young. Een bezige bij met hart voor zijn werk, maar vooral zijn collega’s.


Na de middelbare school wandelde Con-Tong de eerste keer Aventus binnen voor de studie ICT Beheerder Niveau 4. “Tijdens die studie mocht ik al eens spieken bij de informatievoorziening van Aventus. Destijds heb ik de eerste kennis vergaard; wat zijn de basics en hoe werken de systemen?” Maar Con-Tong was nog niet uitgeleerd en vertrok na het behalen van zijn diploma naar het hbo. “En helemaal aan het einde van die studie kwam ik weer terug bij Aventus! Ik heb mijn afstudeerstage hier gelopen en ben vervolgens nooit meer vertrokken.”

Thuiswerken? Nee, bedankt!

Con-Tong werkt op de afdeling Informatiemanagement en Automatisering (I&A). Hier ontwikkelt hij rapportages door middel van business intelligence tooling. “In andere woorden: ik verzamel gegevens uit alle bronapplicaties die we gebruiken, zoals het rooster, de financiën en HR. Deze voeg ik samen in één overzichtelijke nieuwe applicatie. Daarnaast maak ik templates voor waardepapieren, zoals diploma’s, cijferlijsten en certificaten, en ben ik de afgelopen jaren druk geweest met het implementeren van informatiesysteem Osiris.”

En dat doet Con-Tong allemaal het liefste op kantoor. “Ik zou mijn werk ook vanuit huis kunnen doen, maar dat vind ik helemaal niet gezellig! Ik woon op 5 minuten loopafstand van Aventus, en die kleine wandeling vind ik heerlijk. Lekker actief de dag starten en na het werk mijn gedachtes van me af laten glijden.” Je kunt je dus voorstellen dat Con-Tong een aantal jaar geleden niet heel blij was met de thuiswerkregels. “Toen we thuis moésten werken, waren de grenzen tussen werk en privé helemaal vervaagd. Je zit in je woonkamer, dus je raakt snel afgeleid, maar gaat ook sneller na werk toch nog even snel iets regelen. Die werkwijze was niet zo aan mij besteed.”

Contact met collega’s

Wat voor Con-Tong werken bij Aventus zo leuk maakt? “Dat is heel simpel: mijn collega’s! Daarom zit ik in het bestuur van de personeelsvereniging. We organiseren veel activiteiten waarbij je al je collega’s leert kennen. En dat zijn er nogal wat bij Aventus. Je ziet tijdens het werk vaak alleen je eigen team, terwijl we met maar liefst 1.200 medewerkers zijn. Die andere mensen ontmoet ik dus graag tijdens een potje bowlen of een pubquiz na werktijd.”

Daarnaast bezoekt Con-Tong ook af en toe een bijeenkomst van Aventus Young, waar hij met zijn 30 jaar van harte welkom is. “Ik ben nog geen heel actieve deelnemer, maar ben wel blij dat deze club is opgericht. De gemiddelde collega is ouder dan ik. Ik vind dat absoluut niet vervelend, maar het kan soms handig zijn om over bepaalde onderwerpen met leeftijdsgenoten te sparren. En iedere mogelijkheid om nieuwe collega’s te leren kennen, grijp ik met beide handen aan.”

De sleutel tot succes

Praten, sparren, overleggen: Con-Tong wordt er blij van! “Ik kwam Aventus binnen als stagiair en dat was voor mij de ideale start. Zo werd ik op een laagdrempelige manier wijs in organisatie en voelde ik me vrij om alles te vragen wat me te binnen schoot. Dat geluk hebben de meeste collega’s natuurlijk niet, maar toch is communicatie voor iedereen denk ik de sleutel tot succes. Wanneer je hier aan de slag gaat, kan alles best overweldigend zijn. Het is zó’n groot bedrijf, dus waar begin je? Wat mij betreft bij je collega’s, dus. Samenwerken is voor mij de kracht van Aventus.”