Patricia

‘Ik kreeg alle kansen en mogelijkheden om te groeien’

Patricia wilde haar hele leven al advocaat worden. Of kinderboekenschrijfster. Toch kwam ze vijftien jaar geleden in het onderwijs bij Aventus terecht. Ze begon bij de studentenadministratie en groeide door tot marketingcommunicatiemedewerker. “Mijn rechten-droom heb ik laten varen, maar ik wil nog steeds ooit een boek schrijven. Nu schrijf ik over en voor studenten: mijn liefde voor verhalen kan ik dus zeker kwijt in mijn huidige werk.”


Patricia was al een hele tijd op zoek naar wat nou eigenlijk bij haar paste. “Ik heb lang bij een verzekeringsmaatschappij en andere binnendienstfuncties gewerkt”, vertelt ze. “Tot ik contact kreeg met een collega van de HRM-afdeling van Aventus. Die zei: ‘waarom kom je niet hier?’ Toen heb ik gewoon de sprong gewaagd. Ik volgde trainingen en cursussen om me verder te ontwikkelen. Uiteindelijk stroomde ik door naar de marketingafdeling, dat leek me een toffe plek. Ook daar kreeg ik alle kansen en mogelijkheden om te groeien.”

Toch bleek Patricia niet op haar plek te zitten bij marketing. “Dat kon ik gewoon uiten en het werd meteen opgepikt door mijn leidinggevende en collega’s. Ik mocht eens bij de communicatieafdeling kijken en dat bleek een succes: nu werk ik aan de studentcommunicatie! Het is superfijn dat ik hier zoveel kansen krijg. Ik volg nu bijvoorbeeld trainingen om mijn schrijfvaardigheid te verbeteren. Die trainingen en cursussen kies ik zelf uit, maar mijn leidinggevende tipt me ook weleens een workshop. Ze denkt aan me en geeft me het gevoel dat ik word gezien. Heel prettig.”

Contact met collega’s

Leidinggevenden staan bij Aventus echt naast je, niet boven je, legt Patricia uit. “De werksfeer is heel warm. Iedereen laat elkaar in z’n waarde en benut z’n eigen kracht. Dat versterkt elkaar. In het begin was ik bang dat collega’s het vervelend zouden vinden dat ik geen communicatieopleiding heb gedaan en dus wat theoriekennis mis. Maar dat vinden ze helemaal niet erg. Als een uitleg of theorie me te snel gaat, kan ik dat gewoon aangeven.”

In haar Aventus-carrière heeft ze dan ook een paar goede collega-vriendinnen gemaakt. “Dat is zo gezellig. We sporten en borrelen samen. Ik heb echt wel wat mooie contacten opgebouwd, zeker omdat ik op bijna elke verdieping van de school heb gewerkt in al die verschillende functies”, glimlacht Patricia. Ook met de afdeling communicatie doen ze regelmatig leuke dingen. “We proberen ook na werktijd de gezelligheid op te pakken Dan hebben we het al snel tóch even over werk, maar na een tijdje is het juist lekker informeel en gezellig.”

Studentverhalen delen

Haar eigen boek ligt voorlopig nog niet in de schappen, maar Patricia haalt nu veel plezier uit het delen van studentverhalen. “Als ze iets moois hebben gedaan of meedoen aan de Skills-wedstrijden bijvoorbeeld. Ik zet onze studenten graag in het zonnetje, zowel intern als naar de buitenwereld. Ze doen zoveel toffe dingen, die deel ik graag. Zo zorg ik ervoor dat Aventus in beeld blijft en dat toekomstige studenten denken: ‘hey, dat is een fijne plek, daar wil ik ook naartoe!’ Tenminste, dat hoop ik dan”, glimlacht ze.

Het beste uit studenten halen bindt Patricia met haar collega’s. “De studentendoelgroep is zo leuk, het zijn echt fijne personen. Alle mensen die bij Aventus werken hebben diezelfde passie: onze studenten op weg helpen naar een mooie toekomst.”