Monique

‘Aventus heeft veel aandacht voor het sociale aspect: dat werkt fijn’

Monique werkte bij verschillende werkgevers als HRM-adviseur, maar werken bij een ROC was nieuw voor haar. Van het bedrijfsleven naar werken bij een school: het is een groot verschil. “Het eerste jaar dacht ik: ‘help!’ Het duurde even voor ik alle afkortingen doorhad bijvoorbeeld. Het is een grote organisatie met ongeveer 1.300 medewerkers, dat was complexer dan bij mijn vorige werkgevers. Inmiddels heb ik twee jaar ervaring: ik ben helemaal gewend.”


Monique sloeg eerder in haar loopbaan een hele andere richting in dan waar ze nu in werkt. Ze studeerde namelijk bedrijfsinformatica en werkte in ICT-functies. “Ik merkte al vroeg in mijn loopbaan, dat ik in dat hele technische het menselijke aspect miste. Via verschillende functies en opleidingen rolde ik de HR-wereld in en ik ben nog steeds heel blij met mijn keuze.”

Het leukste aan haar functie? “De organisatie en mijn collega’s verder helpen”, aldus Monique. “Samen met mijn collega’s adviseer ik alle Aventus-leidinggevenden en werken we samen aan projecten waarmee we de doelstellingen uit het jaarplan bereiken. Ik richt me naast adviezen geven vooral op de onderwerpen duurzame inzetbaarheid en Arbo-zaken. Kortom: hoe kunnen we de organisatie verbeteren en collega’s stimuleren om optimaal inzetbaar, gezond en vitaal te worden of blijven? Een ontzettend breed onderwerp, maar juist daarom zo leuk.”

Alle ruimte

Monique krijgt energie van het ontwikkelen van de organisatie en het adviseren van collega’s. “Aventus leidt jongeren en volwassenen op tot professionals van de toekomst. Tegelijkertijd ben ik bezig met de ontwikkeling van collega’s en die van mezelf, zodat we elke dag met elkaar het beste onderwijs voor onze studenten kunnen neerzetten.” Daarin krijgt Monique veel ruimte. “Zo hebben we vorig jaar de ontwikkelgesprekken ingevoerd onder de vlag van ‘Aventus Energie’. Dat houdt in dat collega’s zélf het initiatief nemen voor een gesprek en er meer ruimte is om over ontwikkeling en werk-privébalans te praten. Het is namelijk joúw werk en joúw leven.”

“Ook hebben we vorig jaar een health check georganiseerd”, gaat ze verder. “Collega’s kregen zo een inkijkje in hun gezondheid en vitaliteit. Daar kregen we positieve reacties op. Een mooie stap in het bevorderen van de bewustwording over gezondheid en vitaliteit van collega’s!” En leuk om iets nieuws neer te zetten in de organisatie. “Ik heb het gevoel dat ik collega’s en Aventus als geheel verder kan helpen.”

Eigen ontwikkeling

Naast dat Monique collega’s verder helpt, werkt ze ook aan haar eigen ontwikkeling. Daar biedt Aventus veel mogelijkheden en kansen voor. “Ik ben bijvoorbeeld bezig met een persoonlijk leiderschapstraject. Ik krijg veel inzichten in mezelf en mijn eigen ontwikkeldoelen.”

Dat menselijke en sociale aspect trekt Monique erg aan. “Het is echt een fijne werkomgeving, zeker binnen het HRM-team. Iedereen is bereid elkaar te helpen of gezellig een praatje te maken. Tussen de middag maken we soms samen een wandelingetje: dan kunnen we lekker kletsen én zijn we tegelijkertijd in beweging.” In haar werk overlegt ze veel met haar HRM-collega’s. “We geven namelijk allemaal advies aan onderwijs- en dienstenteams, dus is het fijn als we samen bepalen wat onze koers is.”

Kortom: Monique is blij met de keuze voor Aventus. “De organisatiecultuur met oog voor mensen past bij me. We hebben bijvoorbeeld voldoende vakantiedagen om echt tot rust te komen. En ervaar je een hoge werkdruk? Dan kun je dat altijd bespreekbaar maken. Collega’s helpen elkaar, je staat er nooit alleen voor.”